Verantwoordelijkheid

Onze sociale verantwoordelijkheid is onderdeel van HAL Allergy

LUMC Vrienden Stichting

De LUMC Vrienden Stichting is het goede doel achter het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

De stichting stimuleert filantropische betrokkenheid o.a. bij het Leids Kinderziekenhuis om te helpen bij hun missie voor patiëntenzorg en onderzoek. De stichting krijgt geen subsidie van de overheid en is derhalve volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. HAL Allergy steunt hun werk al vele jaren.

Klik hier voor meer informatie: www.lumcvriendenstichting.nl

Médecins Sans Frontières; Artsen Zonder Grenzen

Médecins Sans Frontières (MSF) is een van origine Franse (en nu internationale en federale) humanitaire non-gouvernementele organisatie. De organisatie is wereldwijd bekend onder zijn Franse naam of simpelweg als MSF, maar in Canada en de VS als Doctors Without Borders en in Nederland en België als Artsen Zonder Grenzen. In meer dan zestig landen leveren meer dan 26.000 veelal lokale dokters, zusters en andere medische professionals, logistieke experts, sanitaire en wateringenieurs en coördinatoren medische zorg. Deze dokters en zusters stellen vrijwillig hun tijd beschikbaar om wereldgezondheidsproblemen op te lossen. Particuliere donateurs zijn verantwoordelijk voor 80% van de inkomsten van de organisatie, terwijl overheid en bedrijfsleven garant staan voor de overige 20%. Daarmee komt het totale budget van de organisatie uit op 400 miljoen dollar. HAL Allergy is er trots op het werk van Artsen Zonder Grenzen te sponsoren.

Klik hier voor meer informatie: www.artsenzondergrenzen.nl

Missie in Mozambique

Het Benedictine College St. Martin's Ampleforth in York/England steunt regelmatig internationale onderwijsprojecten. Een hoog aangeslagen initiatief is het stimuleren van onderwijs in Afrika, bijvoorbeeld in het bisdom Xai-Xai in Mozambique. De priester-leraren hebben computers tot hun beschikking om communicatie met leerlingen en elkaar te vergemakkelijken. Daarnaast krijgen leerlingen fietsen om de soms lange afstanden naar school te overbruggen.

HAL Allergy en de Droege Group steunen het St. Ampleforth College bij dit sociaal waardevolle initiatief met een donatie voor leerlingen van de Cathedral School en de Macia School in Xai-Xai, Mozambique.