Over HAL

Geavanceerd in farmaceutische ontwikkeling

HAL Allergy is een modern bedrijf met hoogstaande faciliteiten, met het kwaliteitsborgingsysteem GMP, voor farmaceutische productie en research in het Leidse Bio Science Park. Met vestigingen in zeven Europese landen zijn wij een van de Europese topbedrijven op het gebied van allergiediagnose en -behandeling. Wij hebben al sinds 1959 ervaring met het ontwikkelen, produceren en verkopen van therapieën voor het behandelen en voorkomen van allergische reacties. Deze immunotherapieën worden voornamelijk gebruikt voor veelvoorkomende allergieën zoals hooikoorts, huisstofmijtallergie en overgevoeligheid voor bijen- en wespensteken.

In 2012 is HAL Allergy met een nieuwe bedrijfsactiviteit begonnen, naast het ontwikkelen en produceren van allergievaccins. Dit nieuwe bedrijf, genaamd HALIX, is een zogeheten contractfabrikant of Contract Manufacturing Organization (CMO) en houdt zich bezig met het maken van biotechnologische producten voor preklinische en klinische studies.

HAL Allergy is een middelgroot bedrijf waarvan het hoofdkwartier in Leiden, Nederland is gevestigd. Er werken ongeveer driehonderd zeer gespecialiseerde mensen in verscheidene functies bij ons. De verschillende afdelingen van onze hoofdvestiging omvatten ontwikkeling, productie, kwaliteitsborging en -controle, alsook de klinische en de registratie-afdeling. Onze staf werkt nauw samen met toonaangevende onderzoeksinstituten. In onze vestigingen in Duitsland, Polen, Oostenrijk, Spanje en Italië richten we ons voornamelijk op klantenservice en verkoop.

HAL Allergy Group is onderdeel van het familiebedrijf Droege Group AG.